Razgatlioglu pakt eerste World Superbikes-zege

Toprak Razgatlioglu heeft zijn eerste World Superbikes-zege te pakken. De Turkse Kawasaki-coureur gaat daarmee voorbij aan zijn leermeester Kenan Sofuoglu, een grootheid in het WK Supersport, maar iemand die nooit een WSBK-zege pakte. Razgatlioglu won de eerste race op het Franse Magny-Cours.

Vanaf poleposition pakte Jonathan Rea uiteraard de leiding, Michael van der Mark volgde vanaf plek twee en viel gelijk stevig aan. Leon Haslam volgde, maar zag Tom Sykes al snel binnendoor komen, waarna de BMW-coureur ook Van der Mark te pakken nam.

Sykes was geweldig begonnen en zijn oud-teamgenoot en rivaal Rea moest er rap aan geloven, terwijl Van der Mark Chaz Davies langszij zag komen. Razgatlioglu kwam ook sterk naar voren en ging voorbij Van der Mark, waarna het voor Davies voorbij was: de Welshman schoof met zijn Ducati onderuit bij een poging om Razgatlioglu te pakken.

Om de eerste plek werd ronde na ronde vol geknokt en na Rea en Sykes nam Van der Mark de plek weer over. De Nederlander was halverwege de race de eerste die een klein gaatje kon slaan en dat hield hij vol tot drie ronden voor het einde. Met de winst alsmaar meer in zicht ging het fout: Van der Mark remde zijn Yamaha onderuit en was gezien.

Rea kreeg zo de eerste plek cadeau, Razgatlioglu reed op de tweede plek en ver daarachter streden Loris Baz en de flink teruggezakte Sykes om plek drie. Rea leek zo rustig naar de winst te kunnen rijden, maar Razgatlioglu dacht daar anders over: de Turk zette zijn Kawasaki voorbij die van Rea en pakte zowaar de winst, waarna Sykes het podium completeerde.