WK windsurfen: Badloe pakt goud voor Van Rijsselberghe; De Geus brons bij de vrouwen

Kiran Badloe heeft op het Gardameer in Italië de wereldtitel veroverd in de RS:X-klasse. De 25-jarige windsurfer won voor zijn land- en trainingsgenoot Dorian van Rijsselberghe en de Fransman Pierre le Coq.

Badloe had in de medalrace aan een vijfde plaats meer dan genoeg om na de Europese titel ook de wereldtitel te pakken. De winst in de medalrace ging naar tweevoudig olympisch en wereldkampioen Van Rijsselberghe, waarmee hij de nog wel het zilver pakte op het WK.

Vorig jaar bij de WK in Aarhus waren de rollen omgedraaid. In Denemarken was de wereldtitel voor Van Rijsselberghe en ging het zilver naar Badloe. Slechts één van hen mag volgend jaar meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio en die beslissing zal volgen op het volgende WK in Auckland.

Lilian de Geus
Bij de vrouwen behaalde Lilian de Geus op het Gardameer brons. De Chinese Lu Yunxiu had in de medalrace aan de vijfde plek genoeg voor haar eerste wereldtitel.

Voor De Geus ging lang aan kop in het klassement, maar op vrijdag moest ze haar leiderspositie afstaan aan de Chinese. Ook het zilver zat er niet in voor de windsurfster nadat ze zesde werd in de medalrace. Het zilver ging naar de Israëlische Katy Spychakov, die derde werd in de medalrace.