McLaren vanaf 2021 opnieuw met Mercedes-motoren

Het McLaren Formule 1-team rijdt vanaf 2021 opnieuw met Mercedes-motoren. Het Britse team reed van 1995 tot en met 2014 ook al met motoren van de Duitse autofabrikant.

In 2015 ging McLaren de samenwerking aan met Honda. De drie seizoenen met de Japanse fabrikant waren geen succes. Na de overstap naar Renault heeft het team de weg naar boven weer gevonden, maar na twee seizoenen wordt deze relatie al beëindigd.

"Deze overeenkomst vormt een belangrijke stap in ons meerjarenplan om weer succesvol te worden in de Formule 1", vertelt Zak Brown, algemeen directeur van McLaren Racing. "Mercedes is het referentiepunt in deze sport als het gaat om team en motor, dus het was vanzelfsprekend dat we een samenwerking met dit bedrijf nastreefden voor de volgende fase van ons avontuur. Deze aankondiging geeft het vertrouwen weer van onze aandeelhouders en is een belangrijke boodschap naar onze investeerders, partners en fans dat we erop gebrand zijn om McLaren terug naar de voorkant van het veld te brengen."