Sensatie op WK rugby: Japan verslaat favoriet Ierland

De Japanse rugbyers hebben op het wereldkampioenschap in eigen land voor een enorme sensatie gezorgd door Ierland te verslaan met 19-12. Ierland is een van de topfavorieten op dit WK in Japan.

Halfweg de eerste helft leek er weinig aan de hand voor Ierland. Dankzij twee try's stonden de Ierse rugbyers met 3-12 voor tegen Japan. Via twee penaltykicks van Yu Tamura was de ruststand 9-12 in het voordeel van de Ierse ploeg.

Na rust drukte de Japanse ploeg door. Via een try van Kenki Fukuoka kwam de Japanse ploeg met 14-12 voor, waarna de conversie benut werd door opnieuw Tamura. In de laatste tien minuten vergrootte Japan de voorsprong door opnieuw Tamura en wonnen ze uiteindelijk met 19-12 tegen Ierland, de nummer twee van de wereld. Japan is zelf de nummer de nummer negen op de wereldranglijst.

Hoogtepunten Japan - Ierland (bron: Youtube.com)

Zuid-Afrika - Nambië
Een andere favoriet voor de eindzege, Zuid-Afrika, boekte zaterdag een ruime een zege op Namibië. Het Afrikaanse onderonsje eindigde in 57-3. Daarmee herstelden de 'Springboks' zich van de nederlaag in het openingsduel met Nieuw-Zeeland van vorige week. Zuid-Afrika maakte deze wedstrijd negen try's.

Argentinië - Tonga
Eerder op zaterdag won Argentinië met 28-12 van Tonga. Na 27 minuten stond Argentinië al met 28-0 voor en een grote uitslag leek in de maak, maar daarna wist de Argentijnse ploeg niet meer tot scoren te komen. Tonga kwam nog terug tot 28-12. In deze poule zijn Frankrijk en Engeland de favoriet om de kwartfinales te bereiken, zeker nadat Frankrijk in de openingswedstrijd in deze poule had gewonnen van Argentinië.

Hoogtepunten Zuid-Afrika - Tonga (bron: Youtube.com)