Bertens naar tweede ronde Beijing

Kiki Bertens heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Beijing. De als achtste geplaatste Nederlandse had haar handen vol aan de Kroatische Donna Vekic, maar uiteindelijk won in drie sets: 3-6, 6-1 en 7-6 (3).

In de eerste set keek Bertens al vroeg tegen een breakachterstand aan. De nummer acht van de wereld kreeg enkele kansen om terug te breaken, maar slaagde daar niet, waarna de eerste set naar Vekic ging.

Waar het in de eerste set niet lukte om de service van de nummer 23 van de wereld breaken slaagde Bertens daar wel in de tweede set. De Nederlandse liep al snel uit naar een 3-0 voorsprong en zou uiteindelijk de tweede set makkelijk met 6-1 winnen.

In de derde set gingen de kansen over en weer. Vekic brak als eerste de service van Bertens, waarna de Nederlandse terug kwam. De nummer acht van de wereled kwam vervolgens een break voor en mocht op 5-4 op eigen service de wedstrijd uitserveren, maar daarin slaagde ze niet. Ze verloor haar service en bij een 5-6 stand moest ze nu serveren om in de wedstrijd te blijven. Daarin slaagde waarna de tiebreak de beslissing moest brengen.

In de tiebreak serveerde Bertens zeer sterk, terwijl de service van de Kroatische haperde. Uiteindelijk won de Nederlandse de tiebreak met 7-3 en staat ze in de tweede ronde van het China Open.