Disney en Sony zijn het eens: Spider-Man hoort in de MCU

Dat duurde niet lang. Weken nadat filmstudio's Sony en Disney bekend maakten dat Marvel-guru Kevin Feige niet langer zijn tijd kon steken in de Spider-Man films van Sony, met als bijeffect dat die films niet meer konden aansluiten op het Marvel Cinematic Universe, zijn de studio's het alsnog eens geworden.

De studio's maakten vandaag bekend alsnog een deal te hebben gesloten: Sony maakt de volgende Spider-Man-film, net zoals bij Homecoming en Far From Home, samen met Disney. Hierin verzorgt Disney, wiens dochteronderneming (Marvel, dus, duh) ooit de filmrechten van Spider-Man aan Sony verkocht, 25% van de financiering en krijgen ze ook datzelfde aandeel van de winst. Bovendien kan Spider-Man verschijnen in nog een non-Sony Marvel-film.

De deal is een belangrijke voor beide studio's. De connectie met het MCU maakt de Spider-Man-films meer relevant voor fans en dus heeft deze een grotere kans op slagen. Dat geldt ook voor de betrokkenheid van Kevin Feige, wiens inzicht en bemoeienis met de Sony-films deze tot een hoger niveau heeft getild.

De derde film in deze Spider-Man-serie, waarin Tom Holland de rol van Peter Parker/Spider-Man speelt, zal verschijnen op 16 juli 2021. Hiermee valt de film ergens tussen Doctor Strange in the Multiverse of Madness en de Disney+-series Loki en What If?. De tweede Doctor Strange-film komt uit in mei dat jaar, terwijl de data voor de series nog niet bekend zijn. Hoe dan ook valt de derde Spider-Man in de Homecoming-serie alsnog in het onlangs volledig zonder Spider-Man aangekondigde Phase 4.

Regisseur Jon Watts, verantwoordelijk voor de laatste twee films met Tom Holland, is momenteel in gesprekken om ook de derde film voor zijn rekening te nemen.

Spider-Man: Far From Home: Zendaya en Tom Holland