Bertens met de nodige moeite naar derde ronde Wuhan

Kiki Bertens heeft zich met moeite geplaatst voor de derde ronde van het het WTA-toernooi van Wuhan. De nummer zes van de plaatsingslijst, die in de eerste ronde niet in actie hoefde te komen vanwege een bye, had in de tweede ronde veel moeite met de Amerikaanse qualifier Bernarda Pera, maar was in drie sets toch te sterk: 3-6, 6-4, 6-2.

Bertens leek opnieuw tegen een nederlaag op te lopen in Azië. Ze verloor de eerste set en ook in de tweede set stond ze met 4-3 en een servicebreak achter. De Nederlandse knokte zich terug in de wedstrijd, mede door Pera zelf ook meer fouten ging maken. Ze won de tweede set en in de derde set was ze ook beter dan de Amerikaans qualifier. Het was voor Bertens haar eerste overwinning sinds sinds eind augustus. Na haar uitschakeling in de derde ronde van de US Open wist ze geen enkele wedstrijd te winnen op de toernooien van Zhengzhou en Osaka.

In de derde ronde neemt Bertens het op tegen de Wit-Russin Arina Sabalenka. Sabalenka is de titelverdedigster in Wuhan en in de tweede ronde liet de nummer 14 van de wereld zien dat het met haar vorm goed is. Ze won namelijk met 6-1, 6-0 van de Amerikaanse Danielle Collins.