NASCAR-coureur Truex wordt rondgetikt, maar wint toch

Martin Truex Jr heeft de tweede play-offrace in de NASCAR Cup Series gewonnen. De kampioen van 2017 zegevierde op de Richmond Raceway, waarbij het Joe Gibbs Racing-team de gehele top-4 in beslag nam, voor het eerst in de NASCAR-historie.

Met Brad Keselowski en Kevin Harvick op de eerste rij werd de tweede play-offrace van het jaar op gang gevlagd, terwijl Denny Hamlin en Truex gedurende de eerste stage lekker naar voren kwamen. Truex ging zelfs zó lekker dat hij de leiding overnam en met enig machtsvertoon de eerste stage won, voor Kyle Busch en Keselowski.

Busch nam dankzij een rappe pitstop de leiding en won een verder vrij oninteressante tweede stage, vlak voor Truex en met Hamlin daar weer achter. In die volgorde begon de tweede helft van de race, maar al vrij snel volgde de caution: Reed Sorenson, typisch een coureur die je alleen ziet als er iets fout gaat, stuurde met een probleem de muur in.

Keselowski nam bij de pitstops de leiding in handen, voor Truex en Busch, die verschalkt werd door veteraan Ryan Newman. Truex pakte de eerste plek toch weer over en zo kabbelde de race gestaag voort...tot Ricky Stenhouse, rijdend op een ronde achterstand, op zijn hagelnieuwe banden tegen Truex aan gleed en de leider in de race in de rondte tikte.

Busch en Hamlin reden voorop bij de herstart, Truex had zich goed hersteld en zat er ook gewoon weer bij. Sterker nog, met 25 ronden te gaan opende hij de aanval op leider Busch en Truex nam na een klein tikje de eerste plek weer in handen. Die stond hij vervolgens niet meer af en zijn tweede opeenvolgende play-offzege was een feit, voor teamgenoten Busch, Hamlin en Erik Jones.

De hoogtepunten (Bron: YouTube)