Volleybalsters winnen in vier sets van Zuid-Korea op World Cup

De Nederlandse volleybalsters hebben in Japan van Zuid-Korea op de World Cup gewonnen. In vier sets pakte Oranje de zege: 3-1 (25-19, 21-25, 25-22, 25-23).

Oranje had het moeilijk tegen Zuid Korea in de eerste set. Nederland keek bij de tweede technische time-out tegen een achterstand aan (13-16), maar Oranje kwam sterk terug in de set en won vervolgens de eerste set nog vrij makkelijk. Ook in de tweede set nam Zuid-Korea de leiding. Waar Nederland in de openingset nog kon terugkomen lukte dat niet in de tweede set. Die werd dan ook verloren.

Oranje had in de derde set een mooie voorsprong in de derde set, maar tegen het einde van de set kwam Zuid-Korea toch terug tot 22-21. Uiteindelijk was Nederland weer op tijd bij de les en won de derde set tegen de Zuid-Koreaanse volleybalsters. In de vierde set was het opnieuw spannend tussen de beide landen. Tot 22-22 bleef het gelijk opgaan tussen Nederland en Zuid-Korea, maar op de service Juliet Lohuis sloeg Oranje het beslissende gaatje in de vierde set.

Nederland heeft nu vijf van de zeven groepswedstrijden gewonnen. Oranje staat nu op een vierde plaats met zestien punten, hetzelfde aantal als nummer drie Rusland. Dinsdag spelen beide landen tegen elkaar.