Europese tennissers verslaan wereldteam opnieuw

De Europese tennissers hebben voor de derde keer in drie edities de Laver Cup gewonnen, waarin een Europees team het opneemt tegen een wereldteam. In het Zwitserse Geneve was Europa met 13-11 te sterk.

Het format is ietwat vreemd: op dag één levert een zege één punt op, op dag twee twee punten en een gewonnen wedstrijd op de derde dag betekent drie punten voor het team. Dominic Thiem zette Europa op voorsprong met winst op Denis Shapovalov, waarna Jack Sock de Italiaan Fabio Fognini klopte.

Stefanos Tsitsipas was Taylor Fritz de baas en Roger Federer en Alexander Zverev waren te sterk voor Shapovalov en Sock, wat Europa na dag één een 3-1 voorsprong opleverde. John Isner trok de stand gelijk met winst op Zverev, maar zeges van Federer op Nick Kyrgios en Rafael Nadal op Milos Raonic brachten Europa weer op voorsprong.

Kyrgios en Sock werkten samen om Nadal en Tsitsipas te verslaan, waarna de Griek een dag later met Federer van Isner en Sock verloor: 7-8 voor het wereldteam. Fritz vergrootte de voorsprong met een knappe zege op Thiem, maar Europa sloeg in de laatste twee enkelspelduels weer terug. Federer versloeg Isner en dus werd het in de laatste wedstrijd beslist, waarin Zverev na een supertiebreak won van Raonic: 13-11 voor Europa.