Ajax klopt Twente in vrouwentopper

De voetbalsters van Ajax hebben in de vierde speelronde van de Eredivisie een belangrijke zege geboekt. Op De Toekomst ging landskampioen FC Twente met 2-1 onderuit.

Desiree van Lunteren zette Ajax na een half uur op 1-0, Bente Jansen trok de stand kort na de rust gelijk. Een goede tien minuten voor tijd kwam de winst dan toch nog voor de Amsterdamse ploeg: Eshly Bakker tekende voor de 2-1.

Koploper PSV kwam thuis tegen ADO Den Haag binnen een half uur op 1-0 dankzij Katja Snoeijs. Lange tijd leken de drie punten met de nodige moeite thuis te blijven, maar de jonge Chasity Grant bracht ADO met enkele minuten te gaan toch op 1-1 en dat bleek de eindstand.

VV Alkmaar ontving PEC Zwolle, dat in de eerste helft dankzij Dominique Bruinenberg en Nikita Tromp een 0-2 voorsprong nam. De bezoekers gaven het echter vakkundig weg: in de 86e minuut was Chanté Dompig goed voor 1-2, Anna Ursem scoorde drie minuten later de 2-2.

Excelsior Barendrecht en sc Heerenveen sloten de speelronde af, waarbij Tiny Hoekstra kort voor rust de 0-1 scoorde. Excelsior probeerde nog het een en ander, maar in de laatste seconden schoot Hoekstra de Friese ploeg naar de 0-2 zege.