Ierse rugbyers veel te sterk voor Schotland op WK, Engeland laat Tonga kansloos

Op het wereldkampioenschap rugby is Ierland bijzonder overtuigend begonnen. In Yokohama drukte de ploeg de eerste twee tries tegen Schotland gezamenlijk binnen, waarna de Schotten nauwelijks nog een vuist konden maken. De Ieren kwamen tot vijf tries en pakten zo naast de 27-3 zege ook nog een bonuspunt.

Engeland leek in groep C aanvankelijk wat moeite te hebben met Tonga, maar na een wat stroeve start werden de Polynesiërs toch vakkundig van het veld geveegd. Manu Tuilagi, die vijf broers heeft die allemaal voor Tonga's rivaal Samoa gespeeld hebben, tekende voor twee tries en hielp Engeland zo naar een toch riante 35-3 zege.

Namibië begon in groep B zowaar met een try tegen Italië, dat er met drie tries in zes minuten tijd echter snel overheen kwam walsen. Tommaso Allan scoorde na een fraaie run, terwijl Tito Tebaldi een prachtige no-look offload van Edoardo Padovani tot try promoveerde. Namibië deed nog wel iets terug, maar tegen de zeven Italiaanse tries konden ze niks betekenen: 47-22.

Engeland - Tonga (Bron: YouTube)

Italië - Namibië (Bron: YouTube)

Ierland - Schotland (Bron: YouTube)