Van Kalmthout sluit Indy Lights-seizoen op indrukwekkende wijze af

Coureur Rinus van Kalmthout heeft het seizoen in de Indy Lights, de klasse onder de IndyCar Series, op indrukwekkende wijze afgesloten. Tijdens de seizoensfinale in Laguna Seca won de net 19-jarige Hoofddorper beide races.

Beide races kenden wat Van Kalmthout betreft een vrij gelijk verloop: de jonge Nederlander vertrok twee keer van poleposition en kwam eigenlijk geen moment in gevaar. Zaterdag eindigde de Brit Toby Sowery op ruime afstand als tweede, zondag kon de Amerikaan Oliver Askew langer in de buurt blijven, maar geen vuist maken.

Askew pakte zaterdag met plek vier wel definitief de titel, die hij eigenlijk al min of meer binnen had. Dat betekent dat Askew één miljoen dollar krijgt om volgend jaar de stap naar de IndyCar Series te financieren, waarin hij gegarandeerd drie races mag rijden, waaronder de Indianapolis 500. Waar Van Kalmthout volgend jaar zal racen is nog niet bekend.

Overigens wordt het IndyCar-seizoen zondag ook afgesloten in Laguna Seca. Josef Newgarden gaat daar als kampioenschapsleider de laatste race in, die vanaf 21.00 uur live te zien is op Ziggo Sport.