Uitslag ADO Den Haag - AZ

AZ heeft de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag winnend weten af te sluiten. In het stadion, waar de Alkmaarders hun thuisduels afwerken nadat een deel van het dak van het AZ-stadion begin augustus instortte, werd het in een matige wedstrijd 0-1.

ADO was in de beginfase iets sterker dan de Alkmaarders. Echt grote kansen leverde dit echter niet op. In de 21e minuut was het Crysencio Summerville die aan een enorme solo over het veld begon, maar zijn schot ging over het Alkmaarse doel. In het vervolg van de eerste helft ging het spel op en neer, maar het tempo was laag en aan beide kanten slordigheden.

Aan het begin van de tweede helft nam de druk van AZ iets toe, maar tot echte kansen leidden het niet. In de 65e minuut was AZ dicht bij de 0-1. Een snelle uitbraak eindigde bij Idrissi, die zijn voorzet er via Pinas bijna in zag gaan. Doelman Koopmans redde echter. AZ kwam in de 75e minuut op 0-1. Ould-Chikh, die vorig weekend tegen Feyenoord ook al een penalty veroorzaakte, was weer de schlemiel door Gudmundsson naar de grond te werken. Koopmeiners benutte de strafschop die volgde. De rest van de tweede helft waren er kleine kansjes voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer.

ADO Den Haag

0 - 1

AZ

75' Koopmeiners (pen)

Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 12.091
Arbiter: Lindhout