Osaka-local Osaka domineert in Osaka

Tennisster Naomi Osaka heeft als eerste Japanse in 24 jaar het WTA-toernooi van Osaka gewonnen. De uit Osaka afkomstige Osaka won de finale in Osaka met 6-2, 6-3 van de Russische Anastasia Pavlyuchenkova.

Op het hardcourt van Osaka was Osaka het hele toernooi al oppermachtig: ze stond geen enkele set af en ook Pavlyuchenkova, die toch alweer haar negentiende WTA-finale speelde (12-7), kon Osaka niet stoppen.

De winst in Osaka is voor Osaka, die de US Open 2018 en Australian Open 2019 won, opvallend genoeg nog maar haar vierde WTA-titel. In 2016 haalde Osaka in Osaka haar eerste WTA-finale, maar net als in Osaka in 2018 verloor Osaka die finale.

In het Chinese Guangzhou ging de titel naar de Amerikaanse Sofia Kenin, die Samantha Stosur uit Australië met 6-7 (4), 6-4, 6-2 klopte. De 20-jarige Kenin speelde de vierde finale van haar carrière, allemaal dit jaar, en pakte al haar derde titel. Stosur stond in haar 25e finale, maar wel haar eerste sinds 2017.

De titel in het Zuid-Koreaanse Seoul ging tot slot naar de Tsjechische Karolina Muchova. Echt spannend was het niet: Magda Linette uit Polen ging met 6-1, 6-1 pijnlijk de bietenbrug op. Voor Muchova was het na de verloren finale in Praag dit jaar haar eerste WTA-titel.