Binder pakt GP van Aragůn in Moto2

Brad Binder heeft zijn tweede Moto2-zege van het jaar te pakken. De Zuid-Afrikaanse KTM-coureur was de beste op het Spaanse asfalt van Aragón, hoewel hij met name aan het einde nog wel even flink gas moest geven.

Binder kende vanaf plek drie de beste start en nam de leiding, voor Luca Marini en polesitter Alex Marquez. Augusto Fernandez, Thomas Lüthi en Xavi Vierge kwamen er achteraan, maar voor Fernandez was het na een paar bochten klaar wat betreft een goed resultaat: de van plek twee gestartte Spanjaard schoof onderuit.

Jorge Navarro kwam lekker naar voren en nestelde zich op de vierde plek, achter Marini. Binder reed ondertussen langzaam maar zeer zeker weg bij de rest, Marquez en Marini begonnen zich een beetje los te rijden van Navarro en Lüthi, terwijl Sam Lowes - nog altijd rijdend - probeerde de aansluiting vast te houden.

Richting de slotfase moest Marini langzaam afhaken, terwijl kampioenschapsleider Marquez met Navarro in zijn kielzog weer wat richting Binder reed. Navarro nam de tweede plek over, liet Marquez achter en probeerde naar Binder te rijden. Die laatste aanval kwam echter nét iets te laat en Binder hield keurig stand, voor Navarro en Marquez.