Uitslag sc Heerenveen - FC Utrecht

SC Heerenveen heeft in het eigen Abe Lenstra Stadion wederom niet kunnen winnen. De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht eindigde in een gelijkspel.

FC Utrecht was met Adrián Dalmau een paar keer dicht bij de 0-1. Zo omspeelde de Spanjaard na een klunzige terugspeelbal van Rodney Kongolo doelman Warner Hahn, maar Ibrahim Dresevic bracht redding op de doellijn. Waar Dalmau nog geen succes kende, had de snelle Gyrano Kerk dat even later wel. Hij ontsnapte over links na een mooie pass van Leon Guwara en stiftte de bal beheerst over de uitlopende Hahn.

Chidera Ejuke maakte na een half uur gelijk. Na een prima voorbereiding van Mitchell van Bergen. Jens Odgaard, die vorige week tegen Ajax zijn eerste veldgoal maakte, kreeg een kwartier voor tijd dé kans om zijn ploeg aan de eerster thuiszege te helpen. De spits werd naar de grond gewerkt en nam vervolgens zelf de strafschop. Twee weken geleden tegen Fortuna Sittard benutte hij nog een strafschop, maar net als tegen Feyenoord miste hij dit keer wederom vanaf elf meter. FC Utrecht-doelman Maarten Paes redde heel knap met zijn voeten.

In blessuretijd had Utrecht nog een enorme kans op een onverdiend doelpunt, maar doelman Warner Hahn redde met een knappe reflex op een inzet van Bart Ramselaar.

sc Heerenveen

1 - 1

FC Utrecht

 30' Ejuke    18' Kerk
 
 Gele kaart: Faik, J.Veerman, Kongolo, (sc Heerenveen), Gustafson, Klaiber, (FC Utrecht)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 16.593
Arbiter: Mulder
Bijzonderheden: Odgaard mist strafschop (\\\'76)
 
Opstelling:   Opstelling:
Hahn
Floranus
Dresevic
Botman
Woudenberg
Kongolo
Faik
J.Veerman
v.Bergen
Odgaard (Dreyer/78)
Ejuke
  Paes
Klaiber
Janssen
Hoogma
Guwara
Maher (Abass/65)
v.d.Streek (Strieder/64)
Ramselaar
Gustafson
Dalmau (Bahebeck/81)
Kerk