GP van Aragón in MotoGP na vijf centimeter nagenoeg beslist

Marc Marquez heeft de Grand Prix van Aragón in de MotoGP gewonnen. De Spaanse wereldkampioen liet met zijn Honda een dominantie zien die weer enige naam mag hebben, hij kwam nog geen centimeter in de problemen.

Polesitter Marquez pakte weer eens de leiding, Fabio Quartararo dook er gelijk achteraan en Jack Miller volgde, voor Maverick Viñales, Aleix Espargaro, Valentino Rossi, Franco Morbidelli, Alex Rins en Joan Mir. Voor Morbidelli was het al snel klaar: Rins opende veel te enthousiast de aanval en tikte de Italiaan onderuit.

Al vrij snel had Marquez een groot gat te pakken naar een groepje van drie: Miller, Viñales en Quartararo, die op hun beurt dan weer een gaatje hadden naar Dovizioso, Espargaro, Rossi en Cal Crutchlow. Heel veel gebeurde er verder eigenlijk niet en met nog vier ronden te gaan was Marquez zoals verwacht al lang en breed gevlogen.

Viñales had bij de achtervolgers ondertussen de leiding genomen, Dovizioso nam Quartararo's plekje in en ging voorbij aan Miller. Dovizioso was lekker op dreef en nam in de voorlaatste ronde ook Viñales te grazen, waarna Ducati-genoot Miller ook nog met succes de aanval opende op de Spaanse Yamaha-coureur.

Marquez kwam ondertussen volledig onbedreigd als eerste aan de finish, een uurtje of negentien later volgde Dovizioso, terwijl Miller met een fraaie derde plek het podium completeerde.