Wereldrecords op Game of Thrones-muziek voor 15-jarig kunstschaatsfenomeen

Alexandra Trusova is pas 15 jaren jong, maar wordt al enkele jaren gezien als een ongekend talent in het kunstschaatsen. Zo won ze op haar 13e al het WK voor junioren als jongste dame ooit en ook in het huidige seizoen is ze bijzonder goed op dreef.

In het Slowaakse Bratislava werd zaterdag de Ondrej Nepela Memorial afgesloten en Trusova maakte grote indruk. Met 74,91 punten was haar korte kür al van wereldklasse, maar er zijn dames die het nóg beter kunnen. De vrije kür was echter fenomenaal: op heuse Game of Thrones-muziek, zoals het Night King-pianostuk uit seizoen acht, scoorde ze 163,78 punten, hoger dan wie dan ook ooit haalde.

Het leverde Trusova een eindscore op van 238,69 punten en ook dat was (nipt) genoeg om olympisch kampioene Alina Zagitova's beste score ooit te verbeteren. Overigens zijn het geen officiële wereldrecords, die worden in het kunstschaatsen niet bijgehouden.

Trusova maakte in haar korte, maar indrukwekkende carrière al eerder furore op het ijs. Zo was ze bij diverse soorten sprongen de eerste vrouw ooit die ze voor elkaar wist te krijgen in een wedstrijd.

Trusova's vrije kür (Bron: YouTube)