Uitslag Sparta Rotterdam - RKC Waalwijk

Sparta Rotterdam heeft de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk eenvoudig gewonnen. De Rotterdammers versloegen de hekkensluiter in de Eredivisie met 4-0.

De eerste kans van de wedstrijd was voor RKC. Tahiri geeft een goede pass op Elbers, maar Elbers schoot wild naast het Sparta-doel. Niet lang daarna kregen de Rotterdamers een kans nadat Dervisoglu de bal vanaf rechts strak kreeg aangespeeld en haalt direct uit. De paal stond echter in de weg. In de 15e minuut was het alsnog 1-0 voor Sparta. Smeets schoot de bal binnen na een mooie actie vanaf links van Dervisoglu. Vlak voor rust werd het 2-0 door Ache na een voorzet van Haddoui.

Sparta begon sterk aan de tweede helft en in de 48e minuut was het alweer 3-0. Ache gaf vanaf links de bal perfect voor en met een zweefduik kopte uitblinker Dervisoglu de bal binnen. RKC ging daarna in het offensief, maar zowel Spierings, Tahiri als Elbers kregen de bal niet langs de keeper van de thuisploeg. In de 60e minuut was het wel weer raak voor Sparta. Na een counter kan Rayhi de voorzet van Harroui binnen lopen.

Ondanks 0-4 achterstand wilden de Waalwijkers niet van opgeven weten. Sparta bleef overeind mede door doelman Coremans. In de laatste tien minuten gebeurde er nog weinig. Sparta tikte de bal rustig rond en kreeg via invaller Piroe nog een kans op de 5-0 maar de poging belandde in het zijnet.