Titelverdediger Nieuw-Zeeland begint met zege tegen Zuid-Afrika op WK rugby

Op de tweede dag van het WK rugby in Japan stond zaterdag meteen een kraker op het programma met Nieuw-Zeeland tegen Zuid-Afrika, de twee topfavorieten voor de eindzege. Ook Australië, Fiji, Argentinië en Frankrijk speelde hun eerste wedstrijd op het WK in Japan.

Australië - Fiji
De eerste wedstrijd op de tweede dag van het WK Rugby was er een Australië en Fiji. Bij rust stond Fiji met 14-12 voor en bouwde hun voorsprong kort na rust uit naar een 21-12 via een try van Waisea Nayacalevu. Australië kwam steeds beter in de wedstrijd en door twee try's van Tolu Latu stond Australië op voorsprong en in slotfase liepen ze nog uit naar 39-21 en wonnen zo de wedstrijd nog makkelijk.

Samenvatting Australië - Fiji (Youtube.com)

Frankrijk - Argentinië
De tweede wedstrijd van de dag werd een mooi duel tegen Frankrijk en Argentinië. Na een klein kwartier opende Argentinië de scoorde nadat Nicolás Sánchez een penalty benutte. Daarna nam Frankrijk het over in de eerste helft en was de ruststand 20-3 in het voordeel van de Fransen. De wedstrijd leek gespeeld, maar halverwege de tweede helft had Argentinië de achterstand verkleind naar 20-18. Met een benutte penalty leek de Argentijnse ploeg de winst te pakken tegen Frankrijk, maar via een dropkick goal van Camille Lopez pakte Frankrijk alsnog de winst.

Samenvatting Frankrijk - Argentinië (Youtube.com)

Nieuw-Zeeland - Zuid-Afrika
Nieuw-Zeeland won de laatste twee WK’s, in 2015 en 2011. Daarvoor (in 2007) pakte Zuid-Afrika de wereldtitel en ook dit toernooi zijn deze twee landen de topfavoriet om de zege te pakken. Zuid-Afrika begon sterk aan de wedstrijd tegen de 'All Blacks' en waren de eerste twintig minuten duidelijk de betere. Toch werd dat niet helemaal in de score uitgedrukt, want het stond maar 3-0 voor de 'Springboks' nadat Handré Pollard al in de eerste minuut de score opende via een penalty.

Na die zwakke eerste twintig minuten van Nieuw-Zeeland draaide ze de wedstrijd om binnen tien minuten. Na twee prachtige try's en een gescoorde penalty stond het 17-3 voor de regerend wereldkampioen. In de tweede helft kwam Zuid-Afrika terug tot vier punten, maar via twee penalty's wonnen de 'All Blacks' met 23-13.

Haka Nieuw-Zeeland (Bron: Youtube.com)

Samenvatting Nieuw-Zeeland - Zuid-Afrika (Youtube.com)