Uitslag FC Twente - Heracles Almelo

FC Twente heeft vrijdagavond de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In de eigen Grolsch Veste werd met 2-3 verloren van rivaal Heracles Almelo.

FC Twente kwam al na vijf minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Cantalapiedra. Vlak voor het rustsignaal maakte Dessers gelijk op aangeven van Pröpper gelijk. In de blessuretijd kwamen de Heraclieden zelfs op voorsprong door een doelpunt van PSV-huurling Mauro Júnior.

Twente had in de tweede helft de overhand in de wedstrijd maar Heracles gaf niks weg en was goed in de counter. Twintig minuten voor tijd bracht Mauro Júnior de bezoekers op een 1-3 voorsprong. In de extra tijd was het Berggreen met de 2-3. Voor Heracles is dit de eerste zege in Enschede sinds 2012, toen werd ook met 2-3 gewonnen.