FOK! Wat een weer: zonnig

Vandaag wordt het na het oplossen van de lokale mistbanken op de meeste plaatsen zonnig en blijft het droog. In het noorden komen echter wolkenvelden voor waaruit mogelijk plaatselijk een spat regen valt. De maxima lopen uiteen van 17°C aan de noordkust tot 20°C in het zuidoosten. De wind wordt op steeds meer plaatsen oostelijk en neemt toe naar zwak tot matig, in het zuidwestelijk kustgebied mogelijk naar vrij krachtig.

In de nacht naar zaterdag is het onbewolkt met in het noordoosten kans op mist. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C en de oostelijke wind is zwak tot matig.

Zaterdag overdag lost de mist in het noordoosten snel op. Het wordt zonnig en de maximumtemperaturen lopen uiteen van 20°C op de Wadden tot plaatselijk 25°C in het zuiden. De oostelijke wind is overwegend matig.

Zondag nog vrij warm, later kans op een regen- of onweersbui. Daarna overgang naar een wisselvallig weertype met geregeld regen of enkele buien en lagere temperaturen.  (Bron: KNMI)


Meer weer op FOK!

Zonnetje in mei in Duitsland
Zonnetje in mei in Duitsland

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.