Verstappen over GP van Singapore: "Het is een van mijn favorieten"

Komend weekend staat in Singapore de vijftiende grand prix van het seizoen op het programma. Voor Max Verstappen is de avondrace onder hete omstandigheden één van zijn favoriete op de kalender.

“Singapore is een geweldig circuit en de stad ziet er ’s avonds schitterend uit. Ik kan er wel van genieten om onder kunstlicht te rijden: het geeft de baan meer karakter”, vertelt Verstappen op de website van zijn fanclub Verstappen.nl. “En ik vind het wel leuk dat het weekend zo anders is dan een normale race. De baan zelf is zeer veeleisend. Het is heet, het is fysiek en je zweet veel, maar het is een van mijn favorieten. Er zijn veel bochten, een mix van snelle en langzame bochten, plus een paar medium snelle bochten met weinig uitloopstroken. Het is dus een heel gevarieerd circuit.”

Vanwege de layout van het circuit is het een GP waar Red Bull Racing normaal gesproken goed voor de dag komt.

“Het is ook een race waar we het gewoonlijk beter doen dan op circuits als, laten we zeggen, Spa en Monza”, gaat Verstappen verder. “Vorig jaar finishte ik als tweede in Singapore, dus hopelijk hebben we hier dit jaar ook weer een goed weekend. Inhalen is hier heel lastig, dus de kwalificatie is de sleutel, daar moet je echt pieken! Ik kijk ernaar uit om een normaal raceweekend te hebben en hopelijk niet weer van verder naar achter te moeten komen, wat het altijd een stuk moeilijker maakt. Ons doel is om maximaal te scoren en ik heb er heel veel zin in.”