Kind (5) schiet broertje (4) dood in Texas, 8-jarige zit op wapen en raakt gewond

In de Amerikaanse staat Texas was het in de afgelopen dagen flink raak wat betreft de helaas zo voorspelbare ongelukken met vuurwapens. Het dieptepunt vond plaats in Fort Worth, waar een 4-jarig jochie dood werd geschoten door zijn 5-jarige broertje.

Hoe het oudere kind aan het wapen kwam is niet duidelijk en men weet ook nog niet of de ouders op het moment van het ongeluk thuis waren. De getroffen kleuter werd naar het ziekenhuis gebracht, waar artsen niks anders meer konden doen dan vaststellen dat hij was overleden.

Ergers anders in Texas ging een 8-jarig meisje volgens haar ouders op een semi-automatisch wapen zitten, waarna het afging en ze gewond raakte. Hoe een 8-jarig meisje in godesnaam bij een semi-automatisch wapen kon komen en waarom dat überhaupt in huis lag wordt nog onderzocht.

Ook in Arlington was het raak: een jongen vond een pistool in een kamer met meerdere andere kinderen. Het pistool ging af, het hoe en waarom wordt nog onderzocht, een 6-jarig kind raakte ernstig gewond en ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Ook een 3-jarig meisje raakte (licht)gewond. Ook hier is de vraag nog altijd wat een pistool in vredesnaam in een kamer vol kinderen deed.