Twee wijzigingen in basisploeg Ajax tegen Lille OSC

Ajax begint dinsdagavond met Sergiño Dest en David Neres in de basisopstelling aan de wedstrijd tegen Lille OSC in de Champions League. Perr Schuurs en Klaas-Jan Huntelaar verdwijnen ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen uit de basis.

Ajax won afgelopen zaterdag in de Eredivisie met 4-1 van Heerenveen. Neres moest toen genoegen nemen met een invalbeurt, terwijl Dest negentig minuten op de bank werd gehouden door trainer Erik ten Hag.

Vermoedelijk kreeg het duo rust na de interlandperiode, maar vanavond keren de internationals van Brazilië en de Verenigde Staten terug in de basisopstelling.

Dest neemt als rechtsback de positie over van Joël Veltman, die op zijn beurt centraal achterin gaat starten naast Daley Blind. Nicolas Tagliafico start zoals gewoonlijk als linksachter.

Op het middenveld houdt Ten Hag vast aan Edson Alvarez en Lisandro Martinez, terwijl Quincy Promes, Hakim Ziyech en Neres daarvoor voor creativiteit moeten zorgen. Dusan Tadic speelt als valse spits.

Opstelling Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Promes, Martínez; Ziyech, Tadic, Neres