Noorse jeugdinternational Evjen naar AZ

AZ heeft de komst van Hakon Evjen bevestigd. De Noorse middenvelder komt over van FK Bodö/Glimt en wordt in januari aan de selectie toegevoegd.
De negentienjarige buitenspeler annex aanvallende middenvelder werd eerder nog gelinkt aan Ajax, Anderlecht en Manchester City, maar kiest ervoor om zijn loopbaan in Alkmaar te vervolgen. Hij komt in januari over en tekent een contract voor 4,5 jaar.

Deze zomer bracht AZ op het einde van de transferperiode een bod van twee miljoen euro uit op Evjen, dat door Bodö/Glimt naar de prullenbak verwezen werd. Hoeveel de Alkmaarders daadwerkelijk betalen is onduidelijk.

Zijn werkgever gaf hem onlangs toestemming om naar Nederland af te reizen om zijn transfer af te ronden."Ik kan wel zeggen dat ik heel erg blij ben met deze transfer", reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts.

"Hakon is een jonge, getalenteerde middenvelder. Hij doet het heel goed bij zijn club Bodö/Glimt, dat met een tweede plek boven verwachting presteert. Hij heeft daar een heel belangrijke rol in het team."

"We wilden Håkon eigenlijk in de afgelopen transferwindow al halen. Dat is niet gelukt. Nu sluit hij aan in de voorbereiding op de tweede seizoenhelft", besluit Huibers tevreden.