NBC's streamingdienst krijgt de naam 'Peacock'

De streamingwars zijn in volle gang: twee dagen nadat Apple vorige week bekend maakte dat hun TV+ op 1 november van start ging gooide Disney hun Disney+, dat op 12 november officieel lanceert, open voor de Nederlandse markt. En als zij goed en wel op gang zijn komen twee andere studio's met hun streamingdiensten. Over die van NBCUniversal is vandaag meer bekend geworden.

Zo wist Reuters te melden dat de bijnaam 'peacock', die verwijst naar het logo van het tv-netwerk NBC (dat op een pauw lijkt) en daarom ook de bijnaam is voor de zender, de officiële naam van de streamingdienst wordt. Peacock gaat ergens in 2020 van start.

Peacock logo

Op Peacock zijn, naast NBC-klassiekers als The Office en Parks and Recreation, ook nieuwe titels te zien. Zo krijgt Alec Baldwin een nieuwe serie, Dr. Death. Ook gaat Sam Esmail, het brein achter Mr. Robot en van wie onlangs nog de serie Homecoming verscheen op Prime Video, een reboot maken van Battlestar Galactica, een serie die nota bene tien jaar geleden nog een uiterst succesvolle en kritisch goed ontvangen reboot heeft gekregen.

Maar dat is mogelijk niet de enige reboot; de studio werkt ook aan nieuwe versies van Saved By The Bell, Punky Brewster en wil dolgraag een nieuwe poging doen het concept van The Office verder door te ontwikkelen in een nieuwe serie.

Berichtgeving over Peackock noemt niets over beschikbare films, maar als onderdeel van NBCUniversal is de kans groot dat bekende Universal Studios-films, mits de rechten daarvan volledig bij de studio liggen, beschikbaar komen.

Peackock heeft nog geen prijzen bekend gemaakt, maar eerder werd al gespeculeerd dat er een gratis, met reclame ondersteunde, variant zou komen.

De derde grote studio met een eigen streamingdienst, Warner Bros., zal ook in 2020 van start gaan. Zij bouwen hun merk HBO verder uit onder de naam HBO Max.