Ash Ketchum is na 22 jaar Pokémon-kampioen

Na 22 jaar proberen is het Ash Ketchum dan eindelijk gelukt: hij heeft een Pokémon League gewonnen. Hij wint de finale van de Alola league en daarmee is hij na ruim twee decennia Pokémon Master in de serie.

De bewuste aflevering van de langlopende tekenfilmserie is eergisteren in Japan is uitgezonden. Het heeft meer dan 1100 afleveringen geduurd voordat Ash zijn doel heeft bereikt. Daarin heeft Ash zeven regio's bezocht, alle legendarische en mythische Pokémon ontmoet, Team Rocket honderden keren verslagen, maar alle kampioenschappen tot nu toe verloren.

Het volgende seizoen gaat zich in de regio Galar afspelen. Meer details over het eerste Galar-anime-seizoen komen later deze maand, maar The Pokémon Company heeft al gezegd dat de serie enkele veranderingen krijgt. Alle regio's zullen in de serie komen, niet alleen Galar, zei het bedrijf. Dat leidt tot speculatie onder fans dat Ash meer naar de achtergrond zal worden gezet. Zijn doel om Pokémon-meester te worden is nu bereikt, dus misschien dat het bedrijf een nieuwe hoofdrolspeler zoekt.

Ash Ketchums championships outcome