Veldrijders Iserbyt en Rochette winnen eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen

Eli Iserbyt heeft de opening van de wereldbeker veldrijden gewonnen. De 21-jarige Belg kwam in het Amerikaanses Iowa City solo over de finish. De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door de Canadese Maghalie Rochette.

In Iowa geen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. De Nederlander focust zich momenteel volledig op het WK op de weg in Yorkshire. Van Aert is nog steeds herstellende van zijn zware valpartij in de Tour de France.

Toon Aerts, Quinten Hermans en Iserbyt gingen vroeg in de wedstrijd in de aanval. Voor Hermans was het tempo te hoog en de renner van Telenet-Baloise moest afhaken. Zijn plek werd even ingenomen door Gianni Vermeersch maar op Mount Krumpit moest ook hij de handdoek gooien.

Twee ronden voor het einde reed Iserbyt langzaam weg bij zijn landgenoot. Voor de tweevoudig wereldkampioen bij de beloften was dit de eerste zege in de elite categorie. Op de tweede plaats eindigde Aerts. In de strijd voor de derde plaats moest Vermeersch het afleggen tegen Daan Soete. Met een zesde plaats was Lars van der Haar de beste Nederlander.

De wedstrijd bij de vrouwen werd verrassend gewonnen door Rochette. De Canadese kwam solo over de finish. Achter de Rochette finishte de 41-jarige Katerina Nash als tweede. De 22-jarige Clara Honsinger uit Amerika werd derde. Inge van der Heijden viel met een vierde plaats net buiten het podium.