UFC: niemand verwachtte vijf ronden, KO in eerste

De Canadese stad Vancouver was deze keer de locatie voor UFC Fight Night 158, waar in het hoofdgevecht de nummer vijf van de ranglijst, Justin Gaethje en de nummer vier, Donald Cerrone, de klappen zouden uitdelen. Spektakel gegarandeerd, tussen deze twee keiharde lichtgewichten.

Gaethje is na twee verloren gevechten zich weer omhoog aan het knokken en na KO-overwinningen op James Vick en Edson Barboza zou Cerrone de volgende moeten zijn. Cerrone verloor zijn laatste gevecht zeer ongelukkig, doordat hij met een gebroken neus besloot om zijn neus te snuiten. Het bloed kon door de breuk geen kant op en hoopte zich op in zijn rechteroog. De dokter besloot dat hij het gevecht tegen Tony Ferguson moest staken.


Donald Cerrone (r) vs Justin Gaethje (Foto: gettyimages)

Veteraan Cerrone moest dus aan de bak om een eventuele negatieve spiraal voor te zijn en in het begin van de eerste ronde kwam Cowboy een aantal keer goed door met zijn jabs. Gaethje wist met snoeiharde trappen het linkerscheenbeen van Cerrone beurs te trappen. De uppercuts van Gaethje zorgden ervoor dat Cerrone op scherp stond en niet té dichtbij Gaethje moest komen.

Tegen het einde van de eerste ronde landde een rechtervuist keihard op de kaak van Cerrone die daardoor hevig wankelde. Via de clinch probeerde hij bij te komen, maar een tweede verwoestende rechtervuist deed de veteraan op handen en knieën belanden. Gaethje weigerde zijn weerloze vriend de genadeklap toe te dienen en tot tweemaal toe vroeg hij de scheids om het gevecht te beëindigen. Na een halve klap op het hoofd van Cerrone was dat geen andere uitweg meer.

"Hij is zo enorm stug", aldus Gaethje na afloop over zijn tegenstander. "Dat is mijn vriend en om eerlijk te zijn, ik wilde hem niet blijven slaan." Op de vraag of hij liever de Ier Conor McGregor of de Dagestani UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov tegenover zich zou krijgen, was Highlight duideljk. "Die Ier is met pensioen, ik wil tegenover een echte vechter staan. Ik wil de winnaar van Tony vs Khabib. Ik wil tegen Khabib voordat hij stopt en als het Tony wordt, nou, dan wil iedereen dát gevecht zien."

Glover Teixeira vs Nikita Krylov
Teixeira had het in het co-main event moeilijk tegen Krylov, maar hij slaagde erin om aan het langste eind van het jurybesluit te trekken, ondanks dat hij lange tijd op zijn rug had gelegen. Krylov controleerde lange tijd het gevecht en landde een aantal goede schoten. Teixeira was actief met take-downs. De jury vond het na drie ronden ook lastig, maar twee van de drie kozen voor een krappe overwinning voor de Braziliaanse veteraan.


Glover Teixeira (l) vs Nikita Krylov (Foto: gettyimages)

Todd Duffee vs Jeff Hughes
Na vier jaar vol met blessures stond zwaargewicht Duffee weer in de octagon en wel tegen Hughes, die in maart 2019 zijn UFC-debuut nipt verloor na drie zware ronden tegen Maurice Green. Een heerlijk begin van de eerste ronde, waarin beide vechters vol aan het knallen waren. Dit was zo'n gevecht die beide kanten op kon gaan, de zwaargewicht die het eerst vol raak zou slaan, zou met de overwinning naar huis gaan.

Des te teleurstellender was het dat een vinger van Hughes in het oog van Duffee belandde. Hughes zei dat hij dubbel zag en dat was genoeg voor de ringarts, die het gevecht niet door liet gaan. Met als gevolg een teleurstellende no-contest van wat begon als een genot van een partij.


Todd Duffee schreeuwt het uit na een eye poke (Foto: gettyimages)

Wil je meepraten over de UFC of MMA in het algemeen? Bezoek dan hier het FOK! MMA-forum!

Volledige uitslag UFC Fight Night 158 en daarna nog wat hoogtepunten:
Justin Gaethje verslaat Donald Cerrone na TKO (stoten, ronde 1)
Glover Teixeira verslaat Nikita Krylov na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Todd Duffee verslaat Jeff Hughes ends in no contest (dokterinterventie, ronde 1)
Tristan Connelly verslaat Michel Pereira na jurybesluit (29-28, 29-27 x2)
Uriah Hall verslaat Antonio Carlos Junior na jurybesluit (29-28 x2, 28-29)
Misha Cirkunov verslaat Jim Crute na opgave (verwurging, ronde 1)
Augusto Sakai verslaat Marcin Tybura na KO (stoten, ronde 1)
Miles Johns verslaat Cole Smith na jurybesluit (29-28 x2, 28-29)
Hunter Azure verslaat Brad Katona na jurybesluit (29-28 x2, 30-27)
Chas Skelly verslaat Jordan Griffin na jurybesluit (29-28 x 3)
Louis Smolka verslaat Ryan MacDonald na TKO (stoten, ronde 1)
Austin Hubbard verslaat Kyle Prepolec na jurybesluit (29-28 x3)