Ferrari boekt dubbele MotoE-zege

Op het circuit van Misano zijn de derde en vierde race van het dit jaar nieuwe MotoE-kampioenschap verreden, de Formule E-tegenhanger op twee wielen, rijdend in het bijprogramma van de MotoGP.

Na twee weekeinden met één race werd nu voor het eerst ook op zaterdag geracet en daarbij ging het in ronde twee al fout: titelkandidaten Niki Tuuli en Bradley Smith kwamen in aanraking met Mattia Casadei en alledrie konden ze inpakken, net als de even later met technische problemen kampende Mike di Meglio.

Halverwege de race ging thuisfavoriet Alex de Angelis er met een highsider af vanaf de derde plek. Xavier Simeon en Matteo Ferrari lagen ondertussen voorop en het was de Italiaan die als derde verschillende rijder een MotoE-race won. Hector Garzo plaatste nog een late aanval op Simeon en verwees de Belg naar plek drie.

Op zondag was Tuuli er wegens een zaterdag gebroken pols en dijbeen niet bij. De Angelis vertrok vanaf poleposition en voor Simeon was de race snel voorbij: de Belg gleed in de eerste chicane onderuit en had mazzel dat iedereen hem wist te ontwijken. De Angelis pakte de leiding, voor Ferrari, Maria Herrera en Niccolo Canepa.

Ferrari nam al snel de leiding over en sloeg een gaatje naar Canepa, Hector Garzo, Herrera, De Angelis en Casadei, die volle bak knokten om plek twee. De dag van De Angelis zou het in elk geval ook zondag niet worden: de thuisrijder schoof onderuit en was klaar, net als veteraan Sete Gibernau even later.

Bij Ferrari kwam niemand meer in de buurt, maar om de tweede plek werd nog kneiterhard gevochten. Die plaats ging naar Garzo, terwijl Casadei het podium completeerde door Canepa en Herrera van het lijf te houden.