Eerste betaalde editie Baroeg Open Air een groot succes

Zaterdag vond de eerste betaalde editie plaats van Baroeg Open Air in Rotterdam. In 2018 was een crowdfund nodig om BOA door te kunnen laten gaan, vanaf 2019 werd een bescheiden entreeprijs in rekening gebracht voor het festival. Het festival trok dit jaar gedurende de dag 7.000 bezoekers. Poppodium Baroeg kan dit jaar dus spreken over een zeer geslaagde editie.

De bezoekers waren getuige van 21 shows verdeeld over vier stages. Op het programma stonden onder meer headliner Dark Tranquillity, de IJslandse Songfestival sensatie Hatari, de legendarische begeleidingsband van Herman Brood: Wild Romance (waar voorafgaand het optreden een huwelijksaanzoek plaatsvond) en het Rotterdamse collectief PRSPCT. Verder werden voor de derde keer de Plee Sessies georganiseerd: een minipodium, vlakbij de dixi’s.

Leon van Rijnsbergen, directeur van het festival, is tevreden over de twaalfde editie: “Ik ben zeer trots op deze eerste betaalde editie van Baroeg Open Air. De Early Birds van €6,66 waren binnen een week al uitverkocht en de kaartverkoop is de afgelopen week keihard gegaan. Het was ook nog eens een zeer zonnige dag. De lange rijen van vorig jaar zijn dit jaar verholpen met dank aan de inzet van een recordaantal vrijwilligers.”

Huwelijksaanzoek Baroeg Open Air  (Foto: Martijn Berlage)
Huwelijksaanzoek Baroeg Open Air (Foto: Martijn Berlage)Dark Tranquillity (Foto: Ank Zwolle)
Dark Tranquillity (Foto: Ank Zwolle)