Succes voor BMX'ers Kimmann en Smulders bij wereldbekerwedstrijd in Amerika

De Nederlandse BMX'sters Niek Kimmann en Laura Smulders hebben de achtste wereldbeker in het supercross op hun naam geschreven. In het Amerikaanse Rock Hill waren ze de beste en daarmee pakte Kimmann de eindzege in de wereldbeker met nog twee wedstrijden te gaan, terwijl Smulders een voorsprong van zestig punten voorsprong heeft.

Net zoals zaterdag was Laura Smulders opnieuw de beste bij de wereldbekerwedstrijd in Amerika. Smulders nam de kopstart voor wereldkampioene Alise Willoughby. De Amerikaanse probeerde nog langszij te komen, maar de 26-jarige Nederlandse bleef Willoughby net voor. De derde plaats was op gepaste afstand voor Natalia Afremova.

In het wereldbekerklassement heeft Smulders nu een voorsprong van zestig punten op Willoughby. Judy Baauw, de nummer drie in het wereldbekerklassement, werd in de halve finales uitgeschakeld en eindigde uiteindelijk op een dertiende plaats. Over twee weken zijn de laatste twee wereldbekerwedstrijden in het Argentijnse Santiago del Estero.

Smulders pakt opnieuw de winst in Amerika (Bron: Youtube.com)

Niek Kimmann eindigde zaterdag nog op een teleurstellende veertiende plaats, maar vandaag herstelde de Europees kampioen zich sterk. Hij won met overmacht de achtste wereldbeker van het seizoen. In de finale met drie Nederlanders won Kimmann voor Alfredo Campo uit Ecuador en zijn landgenoot Dave van der Burg. Wereldkampioen Twan van Gendt werd in de finale vijfde.

In het wereldbekerklassement kan Kimmann niet meer achterhaald worden. De Europees kampioen heeft een voorsprong van 305 punten op de nummer twee Campo uit Ecuador, terwijl in de laatste twee wedstrijden nog maar 300 punten te halen is.

Kimmann wint met overmacht in het Amerikaanse Rock Hill (Bron: Youtube.com)