Uitslag AZ - Sparta Rotterdam

AZ heeft een eenvoudige overwinning geboekt op Sparta. De Alkmaarders wonnen 'thuis' in Den Haag met 5-1.

In de tweede minuut was het Sparta dat op voorsprong kwam.  De hoekschop van AZ wordt door Sparta weggewerkt, waarna een hoge en stuiterende terugspeelbal tussen Jonas Svensson en Marco Bizot invalt. Abdou Harroui profiteert van het geklungel en maakt de 0-1. Twee minuten later kwamen de Alkmaarders weer op gelijke hoogte. Vlaar legde de bal af op Oussama Idrissi en die werkt de bal via de binnenkant van de paal in het doel.

AZ kwam in de zestiende minuut op voorsprong door Myron Boadu die de bal van Calvin Stengs kreeg en hem langs doelman Tim Coremans schoof. Beide ploegen zochten de aanval en lieten daardoor achterin ruimtes vallen. Het waren de Alkmaarders die in de 33e minuut op 3-1 kwamen via wederom Myron Boadu. De 18-jarige spits kopt de bal in het doel na een voorzet van Stengs. In het vervolg kwam het duel in wat rustiger vaarwater terecht, al bleven er af en toe kansen komen. Op slag van rust werd het 4-1. Oussama Idrissi kreeg de bal gelukkigerwijs voor zijn voeten en twijfelde niet.

De tweede helft was een stuk minder dan de eerste. AZ deed het rustig aan met het oog op het komende  Europa League-duel tegen Partizan terwijl Sparta niet bij machte was om het AZ echt moeilijk te maken. Sparta liet zich in de 75e minuut even zien. Lars Veldwijk was sterker dan Owen Wijndal en kwam tot een schot. Marco Bizot keerde.  eenvoudig. In de 81e minuut maakte Teun Koopmeiners uit een strafschop de 5-1. Dit was ook de eindstand.

AZ

5 - 1

Sparta Rotterdam

4' Idrissi
16' Boadu
33' Boadu
45' Idrissi
81' Koopmeiners(pen)