FOK! Wat een weer: tweedeling in het weer

Hallo!

Je merkt dat het zomerseizoen aan zijn laatste loodjes bezig is. Het was gisteren prachtig weer, maar er is veel minder pleziervaart in de grachten en rivieren in Haarlem. Iedereen werkt weer en veel mensen vinden 20 graden toch net iets te fris mijn insziens. De zon scheen onafgebroken en in het zuiden van het land tipte men nog aan de 23 graden. Ook is het alweer vroeg donker. 

De komende week gaan we zelfs naar ondermaatse temperaturen voor de tijd van het jaar. Over het algemeen zou het nu nog een graad of 18 a 19 zijn, maar we zullen het de komende week met 16 graden moeten doen. Dat is geen fijn vooruitzicht als je het mij vraagt. Het blijft de komende week wel overwegend droog. Alleen op maandag kan er wat regen in kleine hoeveelheden vallen. De rest van de week schijnt de zon geregeld, maar de wind komt uit het noordwesten en dat wil dus zeggen dat er koele lucht wordt aangevoerd.

Mogelijk warmt het tegen het einde van de week weer wat op, als het hogedrukgebied zich naar het oosten van Europa verplaatst. Dat is echter nog ver weg. 

Vandaag veel zon in het zuiden, meer bewolking in het noorden. Daar kan later ook een weinig regen vallen. Het wordt dan ongeveer 20 tot 24 graden.

Meer weer op FOK!

Den Helder DJ (Foto: DJ_Koelkast)
Een mooie avondlucht bij Den Helder. (Foto: DJ_Koelkast.)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.