MLB: Zeven RBI's voor Goldschmidt in twee slagbeurten

St. Louis Cardinals hebben afgelopen nacht met maar liefst 10-0 gewonnen van de Milwaukee Brewers en Paul Goldschmidt was de grote man voor de Cardinals. De 32-jarige eerste honkman sloeg maar liefst zeven runs (RBI) binnen voor de thuisploeg.

Daar had Goldschmidt maar twee slagbeurten voor nodig. In de derde inning bij een 0-0 stand sloeg de eerste honkman een grand slam homerun goed voor vier runs en in de zesde inning sloeg hij nogmaals een homerun, ditmaal met twee man op de honken. Voor de Cardinals een belangrijke zege en staan daarmee nog altijd aan de leiding in de National League Central.

In die divisie spelen ook nog de Chicago Cubs en de Milwaukee Brewers. Die twee ploegen zijn in gevecht om het tweede WildCard-ticket in de National League. De Brewers waren afgelopen helemaal ingelopen op de Cubs, maar door de nederlaag van de Brewers en de winst van de Cubs tegen de Pittsburgh Pirates (17-8) staat de ploeg uit Chicago weer één game voor met nog twee weken te honkballen in de reguliere competitie.

Uitslagen MLB vrijdag:
Chicago Cubs - Pittsburgh Pirates 17-8
Washington Nationals - Atlanta Braves 0-5
Toronto Blue Jays - New York Yankees 6-5 (twaalf innings)
Detroit Tigers - Baltimore Orioles 2-6
New York Mets - Los Angeles Dodgers 2-9
Texas Rangers - Oakland Athletics 9-14
Kansas City Royals - Houston Astros 1-4
St. Louis Cardinals - Milwaukee Brewers 10-0
Colorado Rockies - San Diego Padres 10-8
Arizona Diamondbacks - Cincinnati Reds 3-4
Los Angeles Angels - Tampa Bay Rays 4-11
Seatlle Mariners - Chicago White Sox 7-9
San Francisco Giants - Miami Marlins 1-0