Vuelta: Etappe 20 - D-Day voor Roglic en Jumbo

De negentiende etappe van de Vuelta zorgde gisteren voor nogal wat gedoe. Valpartijen, Movistar dat gelijk daarna 'toevallig' volle bak op kop ging rammen, leider Primoz Roglic die een dikke minuut verloor...uiteindelijk kwam het allemaal bij elkaar en won Remi Cavagna na een indrukwekkende solo.

Vandaag volgt de allerlaatste etappe waarin echt wat kan gebeuren wat het klassement betreft. De heren kregen 190 kilometer voor de kiezen, alleen de eerste grofweg vijf kilometer zijn redelijk vlak. Tot aan de finish op het Plataforma de Gredos moeten 4500 hoogtemeters overwonnen worden, het hoogste aantal van deze Vuelta.

De bergen lijken niet allemaal even zwaar te zijn, dus de concurrenten van Roglic moeten toch écht iets bijzonders verzinnen als ze nog wat willen. Voor de details verwijzen we maar gewoon door naar de voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier.

Op TV schakelen we om 12.00 uur al in op Eurosport, terwijl Sporza en de NOS gedurende de dag - maar veel te laat - ook wel eens live zullen gaan. De finish zal ergens tussen vijf en zes liggen, misschien.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)