Matthews voor het tweede jaar op rij de beste in Québec

Michael Matthews heeft net zoals vorig jaar de Grand Prix Cycliste de Québec op zijn geschreven. De Australiër van Sunweb was in de Canadese plaats in een sprint heuvel op de snelste van een uitgedund peloton. Hij won voor Peter Sagan en Greg van Avermaet. Tom-Jelte Slagter was met een zesde plaats de beste Nederlander.

Vandaag stond de eerste van de twee Canadese WorldTour-wedstrijden op het programma. De renners moesten zestien rondes afleggen van dertien kilometer afleggen met daarin de klim van Côte de la Potasse. Lange tijd reden er zes renners vooruit die een maximale voorsprong van acht minuten kreeg op het peloton, waar vooral Sunweb de achtervolging leidde.

Uiteindelijk bleef de Amerikaan Gavin Mannion het langst voorop, maar op 26 kilometer van de streep was het avontuur voorbij. Daarna volgde nog verschillende aanvallen van meerdere renners, maar niemand raakte weg.

Bij het ingaan van de slotronde in Québec was het peloton al wat uitgedund, maar op drie kilometer plaatste Julian Alaphilippe zijn aanval. Hij trok het peloton uit elkaar en alleen Peter Sagan, Greg Van Avermaet, Diego Ulissi en Jack Haig konden de Fransman volgen.

Het vijftal keek vooral naar elkaar en in de laatste kilometer kwam het eerste deel van het peloton weer aansluiten, doordat ze vooral naar elkaar keken. Toch ging Alaphilippe als eerste de sprint aan, maar hij werd snel gepasseerd en won nog vrij makkelijk. Voor het tweede jaar op rij heeft Matthews de Grand Prix Cycliste de Québec gewonnen. Sagan werd nog net tweede, voor Van Avermaet.

Van de Nederlanders was Tom-Jelte Slagter de beste met een zesde plaats en daarmee deed hij twee plaatsen beter dan Timo Roosen, die met een achtste plaats de tweede Nederlander was in de top tien.