Vier Nederlanders in subtop na tweede dag KLM Open

De Nederlanders doen het voorlopig goed op de honderdste editie van de KLM Open. Rowin Caron staat gedeeld achtste in de tussenstand met -7. Joost Luiten, Koen Kouwenaar en de Nederlandse verrassing van de tweede dag Will Besseling (-6) staan gedeeld zeventiende. In totaal hebben zes landgenoten het weekend gehaald. 

Luiten sloot vrijdag af met een totaal van 69 slagen, drie onder par. Dezelfde score als een dag eerder. Maar de manier waarop de 33-jarige Bleiswijker speelde, stemde hem veel meer tevreden dan op de openingsdag. "Ik ben hele weinig in de problemen gekomen. Het was een solide ronde. Drie onder is zeker niet slecht, maar het hadden er ook vier of vijf kunnen zijn. Het is jammer dat dat niet is gelukt, maar die is een mooie positie om morgen mee verder te gaan. Drie slagen op de nummer één is te overbruggen in het weekeinde. Ik moet morgen de aansluiting verkleinen’’, aldus Luiten na afloop van dag twee in Amsterdam.

Voor het eerst in heel lange tijd in de historie van het Dutch Open hebben flink wat Nederlandse golfers de cut overleefd. Behalve Caron en Luiten komen ook Wil Besseling (-6), amateurspeler Koen Kouwenaar (-6), Reinier Saxton en Sven Maurits (beiden -2) dit weekeinde nog in actie op de baan van The International bij Amsterdam.

Golfers die dit weekend geen geld gana verdienen zijn onder meer de oud-winnaars Martin Kaymer (-1), Gonzalo Castano (-1), Lee Westwood (+1), Romain Wattel (par), Maarten Lafeber (+2) en José Maria Olazabal (+5). Een andere topfavoriet voor de eindzege, Masters-winnaar Sergio Garcia, staat op een gedeelde tweede plaats met een totaal van 135 slagen (-9). Het klassement wordt aangevoerd door de Schot Scott Jamieson met -11.