Vuelta: Etappe 19 - Stilte voor de kasseienmuur

Primoz Roglic heeft weer een potentieel zware dag nagenoeg probleemloos achter de rug, nog maar twee te gaan en hij wint de Vuelta namens Jumbo-Visma. Helaas zijn we wel Amanuel Gebreigzhabier kwijt: de Eritreeër was heel hard op weg om de eerste donkere Afrikaan ooit in de top-20 van een grote ronde te worden, maar schoot rechtdoor en stuiterde kneiterhard tegen een verkeersbord, gelukkig zonder grote schade - behalve aan het verkeersbord.

Vandaag is het in principe niet al te ingewikkeld, in theorie dan. Eerst een klein klimmetje vanuit de start in Ávila, daarna een flink stuk dalen, gevolg door zo'n 140 kilometer min of meer vlak, voor zover dat in Spanje kan. De finish ligt na 165km in Toledo, maar die is pittig: de heren mogen een muurtje met kasseien op gaan sprinten en daar lopen de percentages weer behoorlijk op, toch wel weer de dubbele cijfers in.

Voor de uitgebreide details over dit alles verwijzen we natuurlijk gewoon weer door naar de voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier. Daar zien we dat de wind en mogelijk ook regen het wel weer eens verrassend moeilijk kunnen maken, we gaan het op Eurosport en Sporza zien vanaf 15.00 uur, de rit is dan anderhalf uur bezig. De finish staat weer gepland tussen 17.20 en 17.50 uur, maar dat blijkt deze Vuelta vrij nutteloze informatie.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)