Vermissingszaak na 22 jaar opgelost dankzij Google Earth

Als we ergens naar op zoek zijn, raadplegen we tegenwoordig vaak even snel Google. Google weet immers alles? Maar zelfs zonder dat men specifiek ergens naar op zoek is, zorgt Google soms voor verrassingen. Zo ook in Wellington, Florida. Afgelopen maand besloot een oud-inwoner van Wellington zijn oude buurt, Grand Isles, nog eens te bekijken via Google Earth. 

En hij deed een bizarre ontdekking: in een van de meertjes leek een auto in het water te liggen. Hij besloot een vriend te bellen die er nog in de buurt woonde en die ging de bewuste plaats met een drone inspecteren. Daaruit bleek dat er inderdaad een auto in het water lag. De twee schakelden de politie in, die een witte, zwaar aangetaste auto uit het water takelden. 

In de auto werden vervolgens menselijke resten aangetroffen. Na een kort onderzoek bleek het te gaan om de resten van de 40-jarige William Moldt die in november 1997 spoorloos verdwenen was na een bezoek aan een nachtclub. Op het moment dat Moldt vermist raakte was de bewuste buurt nog in aanbouw, maar het meer lag er al. Inmiddels zijn de nabestaanden van Moldt op de hoogte gebracht. 

Vermissingszaak na 22 jaar opgelost dankzij Google Earth (Foto: Google Maps )
Vermissingszaak na 22 jaar opgelost dankzij Google Earth (Foto: Google Maps )