Miedema van grote waarde voor Arsenal in Champions League

Vivianne Miedema heeft donderdag weer eens haar waarde bewezen voor Arsenal. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal leidde haar ploeg naar een 0-4-zege op Fiorentina in de eerste ronde van de Champions League. De 23-jarige Miedema nam in Florence de eerste en derde treffer voor haar rekening en gaf de assist bij de 0-2. 

Miedema, die op tijd was hersteld van een hamstringblessure, Van de Donk en Roord stonden allemaal in de basis bij de Londense club. Miedema moest vier dagen geleden het met 2-1 gewonnen competitieduel met West Ham United nog laten schieten vanwwege die blessure. 

Miedema maakte al vallend de 0-1, Kim Little de 0-2, dit was tevens de ruststand. Na rust gooide Arsenal binnen tien minuten de wedstrijd op slot. Miedema profiteerde van een verkeerde terugspeelbal en Lisa Evans scoorde via een fraaie volley: 0-4. Na die stand zat de taak van Miedema erop en werd ze gewisseld. Ze zag vanaf de zijkant toe hoe haar teamgenoten niet meer tot scoren kwamen.

De royale zege op Fiorentina betekent dat Arsenal vrijwel zeker in de achtste finales van de Champions League staat. De return op Engelse bodem staat op 26 september op het programma. FC Twente zette woensdag al een grote stap naar de laatste zestien door met 2-4 van het Oostenrijkse St. Pölten te winnen. De tweede wedstrijd tussen die clubs is op 25 september.

Atlético Madrid, met Sari van Veenendaal op doel, tegen Spartak Subotica is gewonnen door de Spanjaarden. Op bezoek in Servië werd het 2-3.