Amokmaker trapt ruit uit politieauto

Woensdagavond kwamen verschillende meldingen uit Sint Willebrord binnen bij de politie van overlast door steeds dezelfde man. Het betrof een 35-jarige man uit Breda. Hij viel bekenden lastig, kwam onuitgenodigd in hun huis, vernielde goederen en ook een ruit in een woning van een familielid van hem.

De politie was al een paar keer gemoeid geweest met de zaak. Omdat niemand aangifte wilde doen is de man in eerste instantie niet aangehouden, maar werd hij door de politie weggestuurd. Uiteindelijk koos hij er rond middernacht voor om met een familielid mee naar huis te gaan. Daar misdroeg hij zich ook weer op een dusdanige manier dat het familielid zich genoodzaakt zag om wel aangifte te doen. De Bredanaar had een ruit vernield in de woning en gedroeg zich erg agressief.

Verzet
Toen kon de man wel worden aangehouden door de politie. Hij verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding en de agenten moesten pepperspray gebruiken om de man onder controle te krijgen. Op een gegeven moment lukte het om de man in de dienstauto te krijgen en is hij vervoerd naar een politiecellencomplex.

Tijdens de rit daar naartoe, op de A58 ter hoogte van Etten-Leur, zag hij kans om een ruit uit het politievoertuig te trappen. De man liep hierdoor verwondingen op en is uiteindelijk niet meer naar het politiecellencomplex gebracht maar naar het ziekenhuis. Daar moest hij ter observatie blijven. De zaak wordt uiteraard wel verder opgepakt en onderzocht door de politie. De man wordt op een later tijdstip gehoord.