Jongeman probeert 11-jarige te beroven, politie zoekt getuigen

Aan de Wiekslag in Amersfoort is op woensdag 11 september een 11-jarige jongen bedreigd en bijna beroofd door een onbekende jongeman. De politie zoekt mensen de het voorval, op klaarlichte dag, hebben zien gebeuren. Met name met een oudere man, die tijdens de poging langsliep, komt de politie graag in contact.

De 11-jarige jongen rijdt rond 14.45 uur over de Wiekslag in Amersfoort op zijn fiets. Aan de Wiekslag gaat een jongeman op het fietspad staan en blokkeert daarmee de weg voor de 11-jarige fietser. Het slachtoffer schat de verdachte op 14 tot 18 jaar oud. Verder heeft hij een licht getinte huidskleur, droeg hij een zwart trainingspak en had hij een petje op. De jongeman droeg een tasje om zijn nek van het merk Louis Vuitton in de kleur lichtgroen en hij is ongeveer 1.70 lang.

Als het slachtoffer stopt vraagt de jongeman of hij geld of een telefoon bij zich heeft. Als de jongen dat ontkent dreigt de jongeman hem te slaan. Op dat moment loopt er een oudere man langs. De verdachte besluit op dat moment de benen te nemen. De politie heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien of de verdachte aan het signalement herkennen. In het bijzonder komt de politie graag in contact met de oudere man die de poging straatroof vermoedelijk heeft zien gebeuren.

Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem of via het tipformulier op de website.