Twee verdachten aangehouden na schietincidenten Rotterdam-Oost

Nadat dinsdagochtend in de Rotterdamse buurt Oosterflank op twee locaties werd geschoten en een carjacking plaatsvond, hield de politie twee verdachten aan. Naar twee andere verdachten wordt met man en macht gezocht. Bij de verschillende incidenten vielen wonder boven wonder geen gewonden.

Wel waren heel veel mensen getuige van een van de incidenten in het drukbezochte gebied. Om hen goed op te kunnen vangen en de juiste nazorg te kunnen bieden en om het onderzoek gecoördineerd te laten verlopen, besloten de hulpdiensten gezamenlijk op te trekken. Aan de Weegschaalhof werd een opvanglocatie ingericht. Getuigen konden daar hun informatie met de politie delen en kregen waar nodig slachtofferhulp aangeboden.

Klopjacht
De politie kreeg om 09.30 uur de eerste melding van schoten op de Duikerstraat. Niet veel later meldden getuigen dat ook op de Kreeftstraat werd geschoten. Daar kwam ook een zwarte Range Rover met kogelgaten tot stilstand. De man (37) en vrouw (45) die uit de Range Rover stapten, werden aangehouden. De derde melding betrof de Hoofdweg. De BMW die eerder wegreed vanaf de Kreeftstraat, stopte daar op de kruising met de Vlierbaan. De man en vrouw die uitstapten lieten een wapen zien aan de bestuurster van een donkergrijze Audi A6, die daar voor het stoplicht stond. De bestuurster stapte direct uit en de man en vrouw met het wapen, gingen er met hoge snelheid in haar auto vandoor. De politie opende direct een klopjacht op het voertuig, zowel vanuit de lucht als op de weg. De auto is nog niet aangetroffen en de zoektocht gaat onverminderd door. Andere agenten maakten op de drie verschillende locaties een plaats delict en stelden alle mogelijke sporen veilig.

Onacceptabel
Schieten in een omgeving waar veel mensen wonen, werken of naar school gaan is onacceptabel. Het mag een wonder heten dat er geen onschuldige mensen zijn geraakt. Maar de schrik in de wijk is groot. Een aantal scholen en winkels besloot op eigen initiatief de deuren tijdelijk gesloten te houden. De aanpak van wapens en vuurwapengeweld heeft voor de politie de hoogste prioriteit en wordt van alle mogelijke kanten aangepakt; uitgebreid opsporingsonderzoek bij incidenten, onderzoek naar wapenhandel, doorpakken op meldingen van wapenbezit, preventief fouilleren, aanhoudingen, maar ook inzet op het voorkomen van schietincidenten zoals vandaag in de Rotterdamse wijk Oosterflank.