FOK! Wat een weer: droog

Er zijn wolkenvelden en de noordelijke helft van het land komt in het begin van de avond nog een enkele bui voor. De temperaturen lopen uiteen van 17°C langs de noordwestkust tot 20°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit een westelijke richting.

Komende nacht komen er in het noordwesten wolkenvelden voor en is een lichte bui niet uit te sluiten. Elders is er weinig bewolking. Landinwaarts kan er een enkele mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 7°C in het oosten en zuidoosten tot 12°C vlak aan zee. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is zwak, langs de kust matig.

Morgenochtend schijnt in het oosten eerst nog even de zon, maar van het westen uit neemt de bewolking snel toe. In de loop van de ochtend valt in het westen de eerste regen. De (mot)regen breidt zich in de middag uit over de rest van het land. In het zuidoosten kan het eerst nog 20°C worden, elders wordt het niet warmer dan 16 a 17°C. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, mogelijk hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

De Maiblümenfels bij Lemberg in Duitsland
De Maiblümenfels bij Lemberg in Duitsland

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.