Duitse tafeltennissers weer de besten van Europa

Voor de zevende keer in de afgelopen tien EK's hebben de Duitse tafeltennissers zich tot Europees kampioen bij de landenteams voor mannen gekroond. In het Franse Nantes werd Portugal in de finale overtuigend verslagen. Nederland sneuvelde al in de groepsfase.

Dimitrij Ovtcharov begon met een simpele 3-0 zege op Marcs Freitas, waarna Europees kampioen Timo Boll de Portugees João Monteiro na een wat stroef begin keurig opzij schoof: 3-1. Patrick Franziska kon tegen Tiago Apolonia vervolgens zonder grote moeite voorkomen dat de twee grote sterren in het Duitse team nog eens in actie moesten komen: 3-0 en daarmee was de titel binnen.

Bij de vrouwen verdedigde Roemenië de Europese titel en ook daar ging Portugal in de finale onderuit. Het was wel een stuk spannender, vooral in het begin: Bernadette Szöcs won met 3-2 van Shao Jieni, Daniela Monteiro Dodean klopte de Portugese Yu Fu eveneens in vijf games. Elizabeta Samara kon het vervolgens wat makkelijker afmaken: zij klopte Leila Oliveira met 3-0.

Het was in 35 edities van het EK wel de eerste keer ooit dat Portugal de vrouwenfinale haalde, dus een knappe prestatie was het sowieso. Nederland verloor in de kwartfinales met 3-1 van Polen.