Hockeyers tegen Pakistan voor olympisch ticket

Het Nederlandse hockeyelftal heeft viervoudig wereldkampioen en drievoudig olympisch kampioen Pakistan geloot voor het felbegeerde olympische ticket voor Tokio 2020. Dat werd bekend tijdens de loting op het hoofdkantoor van de FIH. Nederland-Pakistan zal zaterdag 26 en zondag 27 oktober 16.00 uur worden gespeeld in het Wagener Stadion in Amstelveen. De ticketverkoop begint donderdag via hockey.nl.

Op het WK in India won Oranje in de poulefase nog met 5-1 van Pakistan, het team waarvoor captain Muhammad Rizwan en Mehmood Rashid (ex-Oranje-Rood, nu Schaerweijde) spelen. Nummer 17 Pakistan is vergeleken met nummer 20 Oostenrijk en nummer 22 Rusland de slechtst denkbare loting voor Oranje.

Pakistan zou ook meedoen aan de Pro League, maar zegde op het laatste moment af, wat ze op een boete van de FIH kwam te staan. Pakistan is bekend om haar kleurrijke en succesvolle hockeyhistorie, maar heeft een aantal mindere jaren achter de rug. Het team werd voor het laatst wereldkampioen in 1994, toen het Oranje in Sydney versloeg na strafballen.

Olympische kwalificatiewedstrijden Tokio
Heren
Nederland-Pakistan
India-Rusland
Duitsland-Oostenrijk
Spanje-Frankrijk
Canada-Ierland
Groot-Brittannië-Maleisië
Nieuw-Zeeland-Korea

Dames
Duitsland-Italië
Australië-Rusland
Groot-Brittannië-Chili
Ierland-Canada
Spanje-Korea
India-VS
China-België