Tsjechische en Colombiaanse juniorentitels op US Open

Op de US Open zijn ook de juniorentoernooien afgerond. De jonge tennissers van de toekomst streden eveneens om de titels in het enkel- en dubbelspel, wat winnaars uit vijf landen opleverde.

Bij de jongens ging de enkelspeltitel naar de Tsjech Jonas Forejtek. Hij speelde in de finale tegen de Amerikaanse verliezend Australian Open-finalist Emilio Nava, die de eerste set in de tiebreak won. Forejtek nam het vervolgens echter over en won op indrukwekkende wijze: 6-7 (4), 6-0, 6-2.

De Australian Open en Wimbledon gingen in het dubbelspel al naar Forejtek, telkens met een andere partner, dit keer strandde hij met Wimbledon-kompaan Jiri Lehecka in de kwartfinales. De titel ging naar de Amerikanen Eliot Spizzirri en Tyler Zink, die met een 7-6 (4), 6-4 zege op de Tsjech Andrew Paulson en de Wit-Rus Alexander Zgirovsky hun eerste Grand Slam-juniortitel pakten.

De meisjestitel in het enkelspel ging naar Colombia en de overmacht van Maria Camila Osorio Serrano mag enige naam hebben: ze mepte de Amerikaanse qualifier Alexandra Yepifanova in de finale, wat veruit haar makkelijkste wedstrijd bleek, met een behoorlijk pijnlijke 6-1, 6-0 van de baan.

De Letse Kamilla Bartone en de Russische Oksana Selekhmeteva hadden het net als in de halve eindstrijd niet makkelijk, maar na twee vrij lange sets wisten ze het Franse duo Aubane Droguet/Selena Janicijevic in de dubbelspelfinale van zich af te slaan: 7-5, 7-6 (6).